Як приготувати чахохбілі з курки, рецепт з фото

Чахохбілі з курки – це воістину страва, що відображає та поєднує в собі звичаї та звичай Грузії, адже саме воно є класикою кухні цієї країни. Багатьох цікавить питання, як приготувати чахохбілі з курки, рецепт з фото яких вже підкорили весь світ, не кажучи вже про не передається словами смаку і ароматі.

Рецепт 1. Класичний варіант страви чахохбілі з куркою. Для того щоб приготувати це блюдо по всіх правила вам знадобляться такі інструменти, як сотейник або ж глибока сковорода. Безпосередньо для страви також слід запастися всім необхідним, при цьому в потрібних пропорціях.

    Інгредієнти для класичного чахохбілі

  • 1.Курка вагою 1,5 кг
  • 2.Помідори – 500 гр.
  • 3.Морква середніх розмірів – 2 шт.
  • 4.Томатна паста – 3 ст. ложки.
  • 5.Червоне сухе вино – 200 мл
  • 6.Лимон – 1 шт.
  • 7.Зелень на смак, або ж базилік, петрушка, кінза, кріп.
  • 8.Сіль і спеції. Для спецій відмінно підійде лавровий лист, червоний мелений перець, хмелі-сунелі, коріандр.
    Технологія приготування

  • 1.Курку вимити і просушити. Після чого можна розрізати на порційні шматки. Пам’ятайте, що жир і шкіру ні в якому разі не можна видаляти.
  • 2.Розігріти до максимальної температури сковороду, але, не додаючи, ні краплі олії. Після того як ємність розжаритися потрібно трохи зменшити вогонь.
  • 3.М’ясо викладаємо і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки, яке потім забирається.
  • 4.Потім обсмажуємо овочі – моркву та цибулю. Пам’ятайте, що вони повинні бути досить крупно нарізані.
  • 5.М’ясо необхідно перекласти в сотейник, а зверху викласти шар овочів. Все це ставиться на вогонь і гаситься під кришкою протягом 15-20 хвилин.
  • 6.Після закінчення терміну додаємо приправи і спеції, а також томатну пасту і вино. Ставимо на помірний вогонь і продовжуємо тушкувати далі.
  • 7.З помідор потрібно зняти шкірку. Для цього їх потрібно обдати окропом і акуратними рухами виконати цю досить просту процедуру. Після чого помідори ріжуться часточками і додаються до м’яса.
  • 8.Весь вміст тушкуємо ще близько 30 хвилин, поступово поглядаючи. Якщо помідори повністю розчинилися, то страва готова.

Як правило, чахохбілі подається з дрібно нарубаної зеленню і лимон.

Рецепт 2. Чахохбілі з куркою та картоплею. Для приготування цієї страви вам знадобиться сама курка, кілька цибулин, 3 зубчики часнику, 4 помідори, бажано середніх розмірів, картоплю, в кількості 5 штук, сіль і спеції, а також олію. У процесі приготування страви слід дотримуватися послідовності дій.

По-перше, курку розділити на порційні шматки, обваляти в спеціях і залишити маринуватися на 10 хвилин.

По-друге, обсмажити курку без використання олії, у власному соку.

В-третіх, почистити картоплю, цибулю і часник. Всі овочі нарізати великими скибочками, крім часнику, який пропускається через прес.

В-четвертих, в сотейник слід додати трохи олії і викласти шматки курки, які обсмажуються близько 10 хвилин, після чого до нього додається цибулю і смажитися ще 5 хвилин.

В-п’ятих, помідори слід очистити від шкірки і подрібнити.

В-шостих, додати картоплю і помідори до м’яса. Все ретельно перемішати і тушкувати 20 хвилин.

В-сьомих, зелень посікти і разом зі спеціями додати в сотейник і тушкувати ще 5 хвилин.

Якщо ви хочете зробити соус до м’яса, то не слід виливати сік, що залишився від страви. У нього можна додати часник і мелений перець, і поливати блюдо. Як правило, курка подається на великому блюді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *