Як приготувати курку гриль в духовці на рожні?

Курка гриль – це одне з найпопулярніших страв у літній час. Адже саме це варіант страви стає відмінною альтернативою і заміною шашлику. На який інколи просто не вистачає часу. Але і тут, перш ніж приступити до процесу готування необхідно заздалегідь проконсультуватися, та ознайомитися з інформацією, що стосується питання, як приготувати курку гриль в духовці на рожні.

Якщо ви готуєте курку гриль на відкритому повітрі, то вам слід знати ряд особливостей, які часом грають дуже важливу роль.

По-перше, смажитися на відкритому вогні курка близько 1 години. При цьому необхідно намагатися тримати тушку як можна далі від жару, а також поступово скорочувати відстань від вугілля до вертлюга. У цьому випадку, курка не буде сухою, а, навпаки, м’якою, соковитою і ніжною.

По-друге, слід запастися вугіллям, так як саме вони найбільше підходять для приготування цієї страви. Згідно з розрахунками, то на 1 кг курки витрачається 1 кг вугілля. Якщо у вас тушка більше, то відповідно і вугілля повинно бути теж більше.

В-третіх, натирати курку спеціями і приправами варто тільки тоді, коли курка вже на рожні, інакше у вас нічого не вийде, так як вона буде постійно вислизати з рук.

В-четвертих, щоб визначити готовність курки гриль необхідно проткнути грудку ножем і якщо наверх підуть бульбашки у вигляді білої рідини, то страва повністю готове.

Сьогодні існує досить велика кількість найрізноманітніших рецептів приготування курки гриль на рожні, але в першу чергу слід освоїти класичний варіант.

    Інгредієнти для страви курки гриль на рожні

  • Курка – 1 шт.
  • Паприка.
  • Запашний перець горошком.
  • Сіль.

На самому початку процесу приготування курку слід вимити і протерти паперовим рушником. А далі слід приступити безпосередньо до маринации м’яса, так як це етап дуже важливий і від того наскільки правильно і точно все буде зроблено залежить смак всього страви. Ось чому потрібно тушку курку всередині і зовні слід ретельно натерти паприкою і сіллю. Саме цей варіант вважається основним у приготуванні курки гриль. Якщо ви любитель гострої їжі, то всередині тушку також можна обмазати часником, який попередньо пропускають через часникодавку. Далі, курку відправляємо в холодильник маринуватися на 1-1,5 години, якщо трохи більше, то нічого страшного. Варто відзначити, що багато кухаря рекомендують маринувати курку протягом цілої ночі, м’ясо стане м’якше і смачніше. Але, якщо у вас мало часу, то хоча б на вказаний час. Також тушку курки можна покласти у целофан, так вона швидше вбере в себе всі прянощі і спеції.

Далі, в курці необхідно зробити невеликі надрізи в шкірці, для того щоб просунути в ці прорізи кінчики курячих лап. Таким же чином слід вчинити і з крильцями. Запитаєте для чого це потрібно? Все просто, щоб кінцівки не оттопыривались в різні боки, тим самим виходить досить акуратна на вигляд курочка. У тому випадку, якщо ви не впевнені у виконанні цієї процедури, то можна скористатися шпагатом. Після курку садимо на вертел і відправляємо в духовку при температурі 150 градусів. Як правило, курка смажиться близько 1 години, а далі дістаємо і оформляємо страву перед подачею, щоб зовнішній вигляд, так само як і аромат, привів у захоплення оточуючих.

Приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *