Як приготувати манпар?

Манпар – це блюдо, яке ставитися до середньоазіатської кухні і являє собою густий суп з галушками. Якщо ви вирішили здивувати і порадувати своїх рідних цікавим і оригінальним стравою, то цей варіант – це саме те, що ви шукали. Головне, знати, як приготувати манпар у відповідності з усіма правилами і традиціями.

Класичний варіант манпар.

Як правило, страва складається з трьох складових. Це з тіста, м’ясного соусу і омлету, причому для кожного характерна своя рецептура і використовувані інгредієнти.

    Компоненти для тіста

  • 2.Холодна кип’ячена вода – півсклянки.
  • 3.Яйце – 1 шт.
  • 4.Рослинне масло – 1 ч. ложка.
  • 5.Цукор і сіль по пів чайної ложки.
  • 6.Борошно – 1,5-2 склянки.

Для м’ясного соусу слід мати баранину – 1 кг, рослинне масло – 150 гр, виноградний оцет – 1 ст. ложка, цибуля і картопля 4 шт, помідори – 5 шт, редька зелена – 1 шт, болгарський перець – 2 шт, лавровий лист – 2 шт, коріандр – 1 ч. ложка, трохи кінзи, часник -1 головка, часник і сіль.

    Компоненти для приготування омлету

  • 1.Яйця – 3 шт.
  • 2.Молоко – чверть склянки.
  • 3.Рослинне масло – 1 ч. ложка.
  • 4.Борошно – 2 ч. ложки.
  • 5.Сіль – пів чайної ложки.

По-перше, замішуємо тісто. Для цього в окремій ємності змішуємо всі інгредієнти. У результаті повинно вийти м’яке прісне тісто.

По-друге, з тіста робимо невелику ковбаску, яку розрізаємо впоперек на шматки завбільшки з волоський горіх. Далі, руками з кожного шматочка слід зробити джгутик розміром з простий олівець. Приготовлені джгутики змащуємо рослинним маслом і акуратно у вигляді змійки укладаємо на блюдо. Блюдо відставляємо в сторону на 15 хвилин.

В-третіх, готуємо омлетные млинці. Іншими словами, з компонентів замішуємо тісто і на сковороді випікаємо омлети невеликі за своїми розмірами.

В-четвертих, приготовані млинці скачуємо в рулети і нарізаємо тонкою соломкою, діаметром не більше 0,5 див. Таку локшину складаємо на окрему тарілку і прибираємо в бік.

В-п’ятих, варимо галушки. Іншими словами, підсолену воду доводимо до кипіння і з приготованих тістових ковбасок відриваємо невеликі шматочки, розміром від 0,5 до 1 см галушки. Зварені галушки витягуємо з каструлі і поливаємо олією.

В-шостих, готуємо м’ясний соус. Для цього м’ясо обробляємо на шматочки і обсмажуємо їх в казані з олією до рум’яного стану. У цей час цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а помідори – маленькими кубиками. Як тільки м’ясо буде готове, додаємо цибулю і обсмажуємо його до напівготовності, а потім і помідори. Отриману масу добре перемішуємо і тушкуємо, поки з помідор не випарується вся рідина. Далі, додаємо виноградний оцет, воду, сіль, лавровий лист, перець і коріандр. Страва має готуватися на помірному вогні близько 15 хвилин, при цьому його слід добре перемішати. В цей час невеликими кубиками нарізаємо часник, перець, картоплю і редьку. Після закінчення часу, підготовлені овочі відправляємо в казан і тушкуємо 20 хвилин.

В-сьомих, формуємо блюдо. Беремо глибоку тарілку, в яку викладаємо галушки, заливаємо все звареним супом, а зверху викладаємо омлетные млинці. Блюдо перед подачею рекомендується посипати дрібно нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *