Як приготувати мову?

Свинячий і яловичий язик вважаються справжніми делікатесами, оскільки мають м’яку, ніжну текстуру, поживні речовини та вітаміни, вишуканий смак. За своєю будовою мова вважається м’язом, тому в ньому міститься протеїн, трохи жиру і майже немає вуглеводів.

В яловичому мові є цинк, який виробляє інсулін свинячий язик збагачений лецитином для правильної роботи мозкових клітин. Відсутні з’єднувальні тканини дозволяють легко переварити продукт, тому його можна вважати дієтичним. Щоб зрозуміти, як приготувати мова правильно, потрібно знати кілька секретів.

Перед початком приготування мова завжди відварюють, оскільки первісна обробка субпродукту дуже важлива для смаку майбутніх страв.

1. Промиваємо свинячий або яловичий язик під проточною водою. Можна вже на цьому етапі очистити м’ясо, однак досвідчені кухарі не рекомендують робити цього, оскільки з плівкою відпаде смачна і цінна м’якоть.

2. Замочуємо на півгодини продукт, щоб він став м’яким і ніжним.

3. Далі потрібно мова відварити без солі, оскільки в готовому вигляді солоний мова смачніше. Час приготування свинячого мови – до 3.5 годин, а яловичого – до 4 годин в залежності від розміру вибраного продукту. Постарайтеся уникнути сильного кипіння, щоб не погіршився смак м’яса. Також систематично знімайте піну з мови, в роботі можна використовувати шумівку. Деякі кухарі готують мову у двох водах – спочатку м’ясо вариться 15 хвилин, після цього ретельно промивається, змінюється вода і продукт доводиться до готовності. Так віддаляються шкідливі речовини з продукту, а також неприємний запах бульйону.

4. За 30 хвилин до закінчення приготування додайте до мови корінь селери, моркву, лавровий лист і цибулю. Тримаємо готовий продукт в холодній воді кілька хвилин, після чого можна легко зняти шкірку з мови. Якщо вона знімається погано – страва ще не готове.

Яловичий або свинячий мову можна гасити в овочах, смажити в паніровці, порізати скибочками і подати з гірчицею або хріном, маринувати, запікати, зробити м’ясний рулет або домашні ковбаски. Салати з цим продуктом дуже ситні і смачні, якщо м’ясо поєднувати з авокадо, картоплею, грибами, огірками, зеленим горошком, сиром або морквиною.

Досить популярним вважається мова, яку запікають з грибами, овочами і сиром в духовці, а заливний холодець з мови – головне блюдо будь-якого святкового столу. Якщо часу на кухонні клопоти недостатньо, можна зробити найпростіший варіант вечері – подати мову з квасолею, макаронами, рисом або картоплею.

покращують Смак м’яса допомогою додавання спецій – базиліка, чебрецю, італійських трав. А щоб смак м’яса став ще ніжніше, після зняття шкурки потрібно покласти його назад в бульйон, в якому вже повинні плавати сіль і спеції. Проварюємо мову ще півгодини і можемо насолоджуватися тане в роті, ароматним м’ясом.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *