Як приготувати шурпу?

Шурпа – це національна узбецька страва. Якщо ви вирішили здивувати сім’ю своїми кулінарними здібностями, то перш, ніж приступити до приготування цієї страви рекомендується вивчити всі тонкощі процесу як приготувати шурпу.

За своєю суттю, шурпа – це простий суп, який за складом і інгредієнтів нагадує і дуже близький до кухні Сходу. Сьогодні існує велика кількість різних способів і рецептів приготування шурпи, але все ж. Досвідчені майстри рекомендують і радять, насамперед, освоїти класичний варіант страви. Вивчити всі його тонкощі, особливості, послідовність дій, а також осягнути всі секрети і традиції.

    Інгредієнти для шурпи в домашніх умовах

  • 1.Баранина – 1 кг
  • 2.Болгарський перець – 3 шт.
  • 3.Цибуля – 1 шт.
  • 4.Картопля – 3 шт.
  • 5.Помідор – 3 шт.
  • 6.Часник – 2 зубчики.
  • 7.Приправа зіра, сіль, перець за смаком.
  • 8.Кріп, кінза за смаком.

На самому початку необхідно підготувати ємність. Для цієї страви потрібно казан. Далі, беремо баранину, вимиваємо її добре, видаляємо непотрібний жир, прожилки і пліву. Після, м’ясо нарізаємо на шматки середніх розмірів. Нарізані шматки м’яса відправляємо в казан і тушкуємо його там, протягом 10 хвилин.

Далі, приступаємо до підготовки овочів. Насамперед, беремо цибулю, який потрібно почистити і теж вимити. Потім нарізаємо цибулю дрібно і відправляємо його в казан до м’яса. Все перемішуємо. Як тільки цибуля обжарился до рум’яного стану, додаємо до нього моркву, яку попередньо нарізали тонкою соломкою. Також в казан, відправляємо таку приправу як, зіра. Все знову перемішуємо.

Наступає черга болгарського перцю. Його слід вимити, очистити від насіння і видалити плодоніжку. Після, перець також шаткуємо дрібною соломкою і відправляємо в казан до решти інгредієнтів. Наступний компонент – це помідори, з яких потрібно зняти шкірку і нарізати на дрібні кубики, і також відправити в казан. Всі інгредієнти в казані солимо, перчимо й перемішуємо, а потім тушкуємо протягом 20 хвилин.

Беремо картоплю чистимо та миємо його, потім нарізаємо кубиками середніх розмірів і також додаємо в майбутню шурпу. Весь вміст казана необхідно залити водою. Як правило, кількість води і густоту страви кожен визначає в залежності від свого смаку. Весь вміст доводимо до кипіння і після варимо ще близько 5 хвилин. У цей час слід дрібно нарубати зелень, якою заправляється страву, коли воно готове, а краще за 2 хвилини до закінчення варіння. Не забуваємо про часник, який також необхідно додати в шурпу.

Пам’ятайте, що страва не слід поспішати знімати з вогню, йому потрібно дати трохи часу настоятися і потомитися, щоб всі компоненти могли насититися ароматами і смаками один одного.

Страва подається порційно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *