Як приготувати стегенця

Стегенця вважаються самим популярним м’ясним продуктом, який використовується для приготування безлічі самих різноманітних страв. Для приготування будь-якої страви з цього інгредієнта буде потрібно мінімум часу і зусиль з боку кулінара – саме тому курячі стегенця обзавелися такою любов’ю господинь по всьому світу.

Самим жирним по калорійності є смажені стегенця або будь-які варіації цієї страви, тоді як набагато більше користі в тому варіанті, який виготовлений за допомогою аэрогриля. Але щоб навчитися, як приготувати стегенця в домашніх умовах смачно і швидко, досить запам’ятати кілька простих, але дуже цікавих рецептів, які допоможуть здійснити поставлену мету.

Стегенця в тесті по-французьки

    Необхідні інгредієнти:

  • 5 курячих стегенець;
  • 250 гр. сулугуні;
  • 1 кг листкового тіста;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і спеції за смаком.

Етапи приготування

1. Спочатку необхідно промити і осушити стегенця, після чого натерти з сумішшю часнику, солі і спецій. У такому положенні м’ясо повинно промаринуватися протягом 30-40 хвилин.

2. Сир нарізати скибочками більше 1 см, а тісто розкочується в тонкий шар, після чого його потрібно нарізати на смужки товщиною не більше 2 см.

3. Вже в замаринованной ніжці варто підняти шкірку, і покласти під неї шматочки сиру.

4. Потім стегенця обмотуються смужками тіста, після чого викладають на змащений вершковим маслом деко і відправляються в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

5. Обертати курячі стегенця можна не тільки тестом, але і беконом – готовий варіант страви буде більш соковитим і ароматним.

Стегенця з беконом

    Необхідні інгредієнти:

  • 6 курячих стегенець;
  • упаковка смужками бекону;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль, перець і спеції для курки.

Етапи приготування

1. Стегенця варто обрізати від зайвого жиру і зробити в кожному з них по три невеликі надрізи, після чого в них вставляється невеликі скибочки часнику.

2. Далі кожна ніжка натирається сумішшю солі і спецій, після чого обертається в смужки бекону і викласти на змащене олією деко.

3. Сюди ж варто влити трохи овочевого бульйону, накрити блюдо фольгою і готувати близько 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Стегенця з горіхами і чорносливом

    Необхідні інгредієнти:

  • 4 стегенця;
  • ? ст. чорносливу;
  • ? склянки горіхів;
  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • 3 ст. л. майонезу або вершків;
  • 1 цибулина або цибуля-порей;
  • сіль і спеції за смаком.

Етапи приготування

1. З стегенець варто акуратно зняти шкірку і відкласти – під час приготування страви вона ще знадобиться.

2. М’ясо відділяється від кісток і разом з чорносливом, горіхами і зеленню перекручується на м’ясорубці.

3. У готовий фарш додаються вершки, подрібнену цибулю і спеції.

4. Тепер необхідно нафарширувати шкірку від стегенець отриманою сумішшю, після чого закріпити краю отриманого страви за допомогою зубочистки.

5. Укласти готові «окорочка» у змащену маслом форму для запікання, накрити фольгою і випікати до готовності в розігрітій до 220 градусів духовці. За 10 хвилин до закінчення необхідно зняти з стегенець фольгу, щоб блюдо придбало рум’яну скоринку.

До столу всі страви з стегенець подаються у гарячому вигляді, разом зі свіжими овочами, відварною картоплею.

Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *