Як приготувати зрази?

Якщо вам набридли котлети, приготовлені звичайним способом, то саме час взяти на замітку таке блюдо, як зрази. По своїй суті зрази є звичайною котлетою або ж м’ясним рулетом, всередині якого знаходиться начинка. Плюсом зраз є те, що вони можуть готуватися з будь-якого фаршу, риби і картоплі. Головне – не боятися експериментувати і освоювати нові страви, а для цього необхідно на самому початку ознайомитися з технологією питання, як приготувати зрази.

Варіант 1. М’ясні зрази з морквою, цибулею і яйцем.

    Інгредієнти для страви

  • 1.Фарш – 500 гр.
  • 2.Яйце – 3 шт.
  • 3.Батон – кілька скибочок.
  • 4.Молоко – 100 мл
  • 5.Рослинна олія для обсмажування.
  • 6.Вершкове масло – 70 гр.
  • 7.Сіль і мелений перець за смаком.
  • 8.Морква – 1 шт.
  • 9.Цибуля – 1 шт.
    • На самому початку кулінарного процесу рекомендується приготувати начинку. Для цього цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Морква також миємо й чистимо і натираємо на дрібній тертці.

      Беремо сковороду і розігріваємо її з додаванням рослинної олії і обсмажуємо підготовлені овочі до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

      Потім відварюємо 2 яйця і охолодити їх. Для того щоб яйця не лопнули у воду при варінні слід додати щіпку солі. Зварені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками. Підготовлені яйця відправляємо в миску до обсмаженою овочам і все добре перемішуємо. Все солимо. Начинка для зраз готова.

      Далі, приступаємо до приготування фаршу. Для цього беремо хліб і заливаємо його молоком, щоб він добре просочився і розм’як. Хліб рекомендується вимочувати в молоці протягом 15 хвилин. Потім, в глибоку миску кладемо фарш, батон, який добре віджати від молока і сире яйце також не забуваємо про спеції. Отриману масу добре вимішуємо, щоб вийшла однорідна суміш.

      Тепер приступаємо до приготування безпосередньо самих зраз. Для цього руки добре змочують водою, беремо невеликий шматочок фаршу і робимо з нього товсту коржик, яка повинна вміщатися в долоню. Потім, обережно центр коржі викладаємо начинку. Не варто занадто багато брати начинки, досить 1-2 ч. ложок. Потім, Краї коржа обережно з’єднуємо і защипуємо, формуючи при цьому подовжений варіант котлети. У результаті виходить котлета, усередині якої розташовується начинка.

      Потім розігріваємо до максимальної температури сковороду. Додаємо невелику кількість рослинної олії і приступаємо до обсмажуванню зраз. Але до цього, котлети слід добре обваляти в борошні. Котлети слід добре обсмажити з кожного боку до золотистої і рум’яної скоринки. Після того як всі котлети обжарились їх необхідно акуратно перекласти на деко або у форму для запікання, полити водою, а краще всього м’ясним бульйоном, додати невелику кількість вершкового масла. Потім форму з стравою відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

      Страва готова і можна радувати свою сім’ю цим незвичайним і дуже смачним блюдом. Зрази можна подавати з будь-яким гарніром. Але бажаніше з картопляним пюре або овочами.

      Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *