Як спекти паску в хлібопічці?

З приходом весни всі віруючі християни з нетерпінням очікують приходу великого свята Великодня. Цей день вважається закінченням Великого посту, тому стіл на заявлений свято повинен ломитися від численних страв. Але головною ланкою святкового великоднього столу є паски, які повинні випікатися за певним рецептом за два дні до настання свята. Наші бабусі растапливали для цього піч, а в наш час для таких цілей існує безліч різноманітних кухонних пристосувань, одним з яких є хлібопічка. За допомогою цього розумного електронного пристрою будь-яка господиня навіть без певних навичок в кулінарії може приготувати по-справжньому смачну і ароматну випічку, якій будуть захоплюватися всі гості. Хітом майбутнього сезону є хлібопічка Panasonic LG Редмонд, за допомогою якої процес приготування пасок перетворюється в одне задоволення. Головне при цьому – знати потрібний рецепт великодніх пасок.

Рецепт №1: Класичний

    Необхідні інгредієнти:

  • 2 ч. л. дріжджів швидкодіючих;
  • 500 гр. борошна;
  • 90 гр. цукру;
  • 70 гр. вершкового масла;
  • 250 мл молока;
  • 1 ст. родзинок;
  • 4 жовтки;
  • 1 гр. ваніліну;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,25 ч. л. куркуми.
    Для глазурі:

  • 1 білок;
  • 50 гр. цукрової пудри.

Етапи приготування
Всі інгредієнти завантажуються в ємність хлібопічки, після чого на неї виставляється режим «Основний з родзинками» і паска випікається самостійно протягом наступних 4 годин. Готову пасочку після остигання необхідно змастити приготовленої глазур’ю, для чого описані інгредієнти варто розмішати до однорідної тягучою консистенції. За бажанням готова випічка посипається зверху різнокольоровими кондитерськими присипками.

Рецепт №2: З горіхами та цукатами

    Необхідні інгредієнти:

  • 2 ч. л. дріжджів швидкодіючих;
  • 450 гр. білої пшеничної муки;
  • 4 курячих яйця;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 100 гр. вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • сік одного апельсина;
  • ванілін;
  • жменю родзинок, горіхів і цукатів.

Етапи приготування

1. Перед тим як спекти паску в хлібопічці, спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти для подальшого використання. Для цього масло розм’якшується в мікрохвильовці, яйця злегка збиваються з цукром, борошно просіюється і вичавлюється сік з апельсина або будь-якого іншого фрукта за бажанням.

2. Спочатку в чашу хлібопічки викладаються дріжджі і борошно, а потім всі інші інгредієнти.

3. Для приготування вибирається спеціальна програма «Хліб з родзинками», яка буде займатися випіканням паски протягом 5 годин.

4. В кінці на готову паску будь-яка наноситься глазур і пасхальне блюдо готове.

Рецепт №3: З лимоном і родзинками

    Необхідні інгредієнти:

  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 450 гр. борошна;
  • 150 мл підігрітого молока;
  • 80 гр. м’якого вершкового масла;
  • 80 гр. ізюму;
  • 120 гр. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 5 ст. л. цукрової пудри;
  • 2 яйця;
  • 1 лимон.

Етапи приготування

1. Спочатку необхідно залити окропом ізюм, щоб він набух, після чого злити воду, і висушити його паперовим рушником.

2. Тепер необхідно просіяти борошно і натерти цедру лимона.

3. Тепер варто викласти в ємність хлібопічки всі інгредієнти так, як це зазначено в інструкції.

4. Вибираємо режим «Хліб з родзинки» і через 5 годин гарний і пишний паска повністю готовий. Тепер його залишилося лише прикрасити глазур’ю.

Рецепт №4: З шоколадом і журавлиною

    Необхідні інгредієнти:

  • 350 гр. борошна;
  • 100 мл молока;
  • 3 ст. л. манки;
  • 50 гр. розм’якшеного вершкового масла;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 5 жовтків;
  • 1 білок;
  • 3 ст. л. меду;
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 70 гр. сушеної журавлини;
  • 4 ст. л. какао.

Етапи приготування

1. Перед використанням продуктів варто виставити їх на стіл, щоб вони були кімнатної температури.

2. Білки, жовтки, мед, цукор, сіль і молоко збиваються до однорідності, після чого сюди ж додається сметана і вершкове масло.

3. Коли маса буде повністю однорідною по трохи вводиться просіяний какао-порошок.

4. На дно ємності хлібопічки спочатку викладається борошно, дріжджі, манка, після чого зверху все заливається збитою сумішшю.

5. Спочатку варто замісити тісто в хлібопічці за допомогою советующей опції і дати йому піднятися. Тільки після цього засипається суха журавлина і починається безпосереднє випікання паски. Для цього використовується опція «Французький хліб», яка буде діяти протягом 1 години.

6. Зверху готову паску поливається шоколадною глазур’ю.

Експериментуйте, знайдіть свій фірмовий рецепт паски і нехай це світле свято стане для вас незабутнім. Христос Воскрес!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *